Discreet

We beseffen maar al te goed dat de kosten die scouting met zich meebrengt voor sommige gezinnen een te grote hap uit het budget zijn. Omdat we vinden dat financiële zorgen geen belemmering mogen vormen om lid te zijn bij Scouts Sint-Victor, willen we hier als groep aan tegemoet komen.

Voor meer informatie daarover kan je een mailtje sturen naar discreet@svhouzee.be of neem je contact op met Dave Wouters van het groepscomité die in alle discretie met jou zal bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Of klik hier voor meer info over discreet

Eetshelter

Hieronder zitten we heel vaak tijdens de kampen. Eerst maken we een hele grote sjorconstructie, bestaande uit verschillende driepikkels en heel wat lange sjorpalen. We trekken er dan een groot grijs zeil over en hopla… We hebben een dak boven ons hoofd om ons ontbijt, middag- en avondeten te nuttigen. Of gewoon te schuilen tegen regen of lekker in de schaduw zitten.

Financiële Tegemoetkomingen

Voor kampen en weekends hanteren we een richtprijs van 10 à 15 euro per dag, maar wist je dat er verschillende manieren zijn om flink op deze kost te besparen?

Zo kan je bij veel ziekenfondsen een deel van de kamp- of weekendprijs terugtrekken. Voor leden tot 14 jaar is er bovendien de mogelijkheid om een fiscaal attest op te nemen in je belastingaangifte. Je kan hiermee een belastingvoordeel oplopen tot €45 per uitgegeven €100.

Meer info over deze tegemoetkomingen vind je hier Administratie — Financiele weetjes.

Bij vragen kan je steeds een mailtje sturen naar penningmeester@svhouzee.be

Groep

Wanneer we spreken over de groep, spreken we over de ‘hele scouts’. Dit wil zeggen alle leden en leiding. Het dagelijks bestuur van de groep wordt uitgevoerd door de groepsploeg met de groepsleider als eindverantwoordelijke. De groep wordt ook ondersteund door de geëngageerde ouders van het groepscomité.

Groepsadministratie

De groepsadministratie (kortweg: groepsadmin) is de online databank van Scouts & Gidsen Vlaanderen waarin de gegevens van elk lid zorgvuldig bewaard worden.

Als ouder moet je ervoor zorgen dat wij als leiding steeds over de juiste gegevens van jouw zoon beschikken. Daarom is het belangrijk dat je bij het begin van dit nieuwe scoutsjaar alle gegevens op de groepsadministratie nakijkt en indien nodig aanpast of aanvult

Dit gaat enerzijds over algemene contactgegevens en anderzijds over relevante medische informatie op de individuele steekkaart.Deze informatie wordt ter beschikking gesteld van de takleiding en draagt zo bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van uw zoon. Het spreekt voor zich dat deze gegevens ook vertrouwelijk behandeld worden.

Inloggen op de groepsadmin kan je doen met het lidnummer van jouw zoon (je hebt dit ofwel nog van vorig jaar, ofwel krijg je dit van ons toegestuurd).Bij vragen kan je steeds terecht bij onze secretaris via secretariaat@svhouzee.be

HUDO

Houd Uw Darmen Open of HUDO, dat is ons toilet 🚽 op kamp. We maken dan een grote put en zetten er een houten bak met WC bril op 🧻. Met een tentje errond is het helemaal compleet. We zetten de HUDO altijd ver weg op het terrein, want soms ruikt het wel eens.

Kookshelter

Het kleine broertje van de eetshelter, maar dan toch net iets anders. Op kamp koken we soms ook op houtvuren. Om er voor te zorgen dat we kunnen schuilen tegen alle weersomstandigheden, maken we met een grijs zeil een dak boven ons houtvuur. We gebruiken hiervoor tentpalen en een sjorconstructie voor ons houtvuur. Smakelijk!

Lidgeld

Uw bijdrage voor het scoutsjaar 2022-2023 bedraagt 42 euro

Het grootste deel daarvan (€36,70) dragen we af aan het Verbond van Scouts & Gidsen Vlaanderen die dit geld onder andere gebruiken voor de verzekering van elk lid tijdens scoutsactiviteiten. De rest van het lidgeld gebruiken we zelf voor de aankoop van materiaal en een aantal takgebonden activiteiten.

Wil je graag meer weten over de financien? Klik dan hier

Maandprogramma

Om te weten welke activiteiten de takleiding de komende maand voor jouw zoon in petto heeft, kan je elke maand de Totem raadplegen. Dit boekje vind je terug op onze website en bevat naast een omschrijving van de activiteiten ook alle praktische informatie (uur en plaats van afspraak, eventuele benodigdheden…).

Dit jaar is er voor elke tak ook weer een Google Agenda. Deze kan je toevoegen aan je persoonlijke agenda, zodat je steeds op de hoogte bent van alle activiteiten.

Wil je graag een agenda toevoegen? Klik dan hier

Nieuwsbrief

Iedere maand verzenden we een nieuwsbrief via mail naar elke ouder. In deze nieuwsbrief vind je onder andere: 

  • Informatie over aankomende grote activiteiten
  • Belangrijke data
  • Een link naar de totem van volgende maand
  • De laatste nieuwtjes over onze scouts

Kijk zeker ook eens af en toe in je spamfolder, want soms durft de nieuwsbrief daar ook wel terecht te komen!