Eetshelter

Hieronder zitten we heel vaak tijdens de kampen. Eerst maken we een hele grote sjorconstructie, bestaande uit verschillende driepikkels en heel wat lange sjorpalen. We trekken er dan een groot grijs zeil over en hopla… We hebben een dak boven ons hoofd om ons ontbijt, middag- en avondeten te nuttigen. Of gewoon te schuilen tegen regen of lekker in de schaduw zitten.

HUDO

Houd Uw Darmen Open of HUDO, dat is ons toilet 🚽 op kamp. We maken dan een grote put en zetten er een houten bak met WC bril op 🧻. Met een tentje errond is het helemaal compleet. We zetten de HUDO altijd ver weg op het terrein, want soms ruikt het wel eens.

Kookshelter

Het kleine broertje van de eetshelter, maar dan toch net iets anders. Op kamp koken we soms ook op houtvuren. Om er voor te zorgen dat we kunnen schuilen tegen alle weersomstandigheden, maken we met een grijs zeil een dak boven ons houtvuur. We gebruiken hiervoor tentpalen en een sjorconstructie voor ons houtvuur. Smakelijk!

Patrouilletent

Hierin slapen onze leden als ze op kamp gaan. Dat zijn onze groen/witte tenten.🏕 We hebben tien zulke tenten en dragen er heel erg veel zorg voor. Wist je dat de oudste patrouilletent al meer dan 35 jaar oud is?

 

Senior

Bij de scouts is dat niet een oude meneer, maar dat zijn onze grote groene tenten. We hebben er in verschillende maten, 10 meter op 5 meter of 4 meter op 5 meter.

Deze tenten nemen we ook mee op kamp en gebruiken we voor verschillende zaken. Materiaal in opslaan of schuilen tijdens regenweer…

 

Vergadering

Onze wekelijkse activiteit op zaterdag. We gaan dus niet rond de tafel zitten en dingen bespreken. 🙄Een vergadering of scoutsvergadering is dus het moment waarop we samenkomen en super leuke toffe fantastische activiteiten gaan doen. 😁
Veelal is dat van 14h00 tot 17h00, soms starten we vroeger, nl. om 09h00.