Financiële Weetjes

Financiële Weetjes


Hoeveel kost een scoutsjaar?

“Van welke financiële tegemoetkomingen kan je genieten?” vind je verder onderaan

Lidgeld


Bijdrage voor het scoutsjaar 2023-2023 bedraagt 47,5 euro. Hiervan wordt 42,50 euro doorgestort naar Scouts en Gidsen Vlaanderen. De rest van het lidgeld wordt binnen de groep onder andere gebruikt voor Totem, aankoop kook- en knutselmateriaal en voor een aantal takgebonden activiteiten.

Uniform (Richtprijzen)


Opm: er is een beperkte voorraad van tweedehandsmateriaal die aan democratische prijzen aangeboden wordt.

Weekends


3 x per jaar trekken de takken erop uit gedurende een aantal dagen.

WeekendBedrag
Overgangsweekend (2 dagen)28 euro
Kerstweekend (3 dagen)42 euro
Paasweekend (3 dagen)42 euro

Kampen


Kostprijs daarvan is afhankelijk van leeftijd (jongste takken verblijven in gebouwen) en de duur van het kamp.

Takaantal dagenrichtprijs
Kapoenen6 of 798 euro
Welpen10140 euro
Jong-Verkenners en Verkenners12168 euro
Voortrekkers+/- 14afhankelijk opbrengst doorheen het jaar

Van welke financiële tegemoetkomingen kan je genieten?

Er zijn heel wat manieren waarop je geld kan besparen in een scoutsjaar. Hieronder staan een aantal puntjes die interessant kunnen zijn.

Attesten Ziekenfonds


Vele ziekenfondsen betalen een deel van de prijs van een jeugdkamp terug.
Voor weekends/kampen tot 2023: We voorzien voor ieder weekend/kamp reeds ingevulde attesten voor ieder ziekenfonds. Meer informatie hierover en de attesten zelf kan je op deze pagina terugvinden.

Voor weekends/kampen vanaf september 2023:
Met de invoering van Stamhoofd ⛺ (ons ledenbeheer platform), werd ook het beschikbaar stellen van attesten voor ziekenfonds en dergelijke meer ook vergemakkelijkt.

Hoe ga je te werk?

  1. Ga naar inschrijven.svhouzee.be.
  2. Klik op inloggen en voer je login gegevens in.
  3. In het ledenportaal scroll je helemaal naar beneden en onder sectie Documenten, kan je de nodige attesten downloaden.

Fiscaal Attest


Voor leden jonger dan 14 jaar kan u via uw belasting een som geld terugvorderen. Dit gebeurt via een fiscaal attest dat u moet opnemen in uw belastingaangifte. U kan hiermee een belastingvoordeel oplopen tot €45 per uitgegeven €100.

Fiscale attesten zijn vanaf nu ook beschikbaar via Stamhoofd. Heb je hierover een vraag, stuur een mailtje naar onze secretaris.

Tweedehands-Uniformverkoop


Tijdens onze jaaropening (laatste weekend van september) houden we onze grote uniformverkoop. Hier kan je zowel nieuwe of tweedehands uniformstukken kopen. Ze liggen in de verschillende taklokalen naast de gewone uniformen.

Heb je deze uniformverkoop gemist? Geen probleem, doorheen het jaar liggen deze tweedehands-uniformen ook in het lokaal. Als je op een gewone zaterdag aan de leiding meldt dat je een uniform wilt kopen, dan zullen we je tonen wat we nog in voorraad hebben.

Meer informatie over ons uniform vind je hier.

UiTPAS met kansentarief


De UiTPAS is een spaar- en kortingskaart die je kunt gebruiken in Turnhout en omstreken. Er bestaat ook een UiTPAS met kansentarief (de vroegere “vrijtetijdspas”) waarmee je 50% korting kan krijgen op kampen en weekends. Voor de lidgelden is de 20-40-40-regeling wel van toepassing, waarbij je 20% zelf betaald en de rest door de groep en stad Turnhout wordt gedragen. Als je in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief dan heb je hier normaal een brief van aangekregen. Meer informatie over de UiTPAS vind je hier.

Verminderd Inschrijvingsgeld van Scouts & Gidsen Vlaanderen


Sinds kort geeft Scouts & Gidsen Vlaanderen ons de mogelijkheid om leden met een moeilijke financiële situatie in te schrijven met verminderd lidgeld. Je hoeft hiervoor geen attest of dergelijke in te dienen. Dit verminderd lidgeld bedraagt €15. Je kan hier achter vragen bij de leiding. Discretie verzekerd!

Discreet


Toch kan de prijs van een jaar scouting voor sommige gezinnen een te grote hap uit het gezinsbudget zijn, maar hieraan willen we als groep tegemoetkomen. Voor meer informatie of andere vragen daarover kan u een mailtje sturen naar discreet@svhouzee.be of neem contact op met Dave Wouters van het groepscomité die in alle discretie met u zal bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Reacties zijn gesloten.