Zomerkampen 2020

Zomerkampen 2020

Op deze pagina vind je alle informatie over onze zomerkampen. Mocht je toch nog vragen hebben kan je contact met ons opnemen via de contact pagina.

Data

Kapoenen: 19 – 25 juli
Welpen: 11 – 20 juli
Jong-Verkenners: 21 – 31 juli
Verkenners: 10 – 21 juli
Voortrekkers: 11 – 18 juli

Infoavond

De infoavonden kunnen we helaas niet laten doorgaan zoals alle voorgaande jaren. Wat we wel behouden is dat elke tak een overzichtelijk kampboekje voorziet met eventueel een extra filmpje, videogesprek … om praktische zaken duidelijk te maken.

Kapoenen
Op zaterdag 20 juni krijgen jullie het kampboekje doorgestuurd met daarbij nog extra praktische informatie voor de ouders in een video.

Welpen
Op zaterdag 20 juni krijgen jullie het kampboekje in jullie brievenbus. Enkele dagen later volgt er een video die jullie krijgen van de welpenleiding.

Jong-Verkenners
Op zondag 5 juli krijgen jullie het kampboekje en een video doorgestuurd met praktische info voor het kamp. De video komt om 19 uur online en tussen 20 uur en 21 uur houdt de leiding een video call, waarin je kan deelnemen als je vragen hebt. De link voor de video call krijg je via mail van de jong-verkennerleiding en zal ook in de privé-facebookgroep geplaatst worden.

Verkenners
Op vrijdag 26 juni krijgen jullie meer info van de verkennerleiding door onder andere het kampboekje.

Voortrekkers
De voortrekkerleiding houdt een infoavond via zoom op zaterdag 20 juni om 20u15.

Voor aanvang van het kamp

  • We vragen aan de ouders om op de groepsadministratie de medische fiche van hun zoon na te kijken en aan te passen indien nodig.
  • Elk lid neemt op kamp mondmaskers mee. Kapoenen en welpen nemen er twee mee. Jong-Verkenners, verkenners, voortrekkers en leiding nemen er 3 mee. Het is handig om stoffen maskers te voorzien. Deze kunnen door de leiding uitgewassen worden op 60°C waardoor ze daarna hergebruikt kunnen worden. Let er op dat elk herbruikbaar mondmasker gelabeld is met de naam van uw zoon.
  • Ouders dragen de verantwoordelijkheid of ze hun kinderen al dan niet laten meegaan.
  • Leden die vallen onder een risicogroep mogen helaas niet mee op kamp, indien ze een goedkeuring hebben van de huisdokter mogen ze wel mee. Daarbij mogen ze op kamp onder controle van medicatie. Spreek dit goed af met een leider binnen de tak.
  • Per tak worden er duidelijke afspraken gemaakt in verband met het afzetten en ophalen van de leden. Het is niet meer de bedoeling om met alle ouders ‘samen te troepen’ aan de poort om zo iedereen uit te zwaaien. Het dragen van een mondmasker door ouders is verplicht.
  • Ouders moeten ten allen tijden hun zoon kunnen komen ophalen op het kampterrein.
  • Er mag niet gecarpoold worden.

Op kamp

Bubbels

Elk kamp wordt gezien als een bubbel. Een bubbel bestaat uit leden, leiding en fouriers met een maxima van 50 personen. Wees gerust, het maxima zal niet overschreden worden. De maatregel van de bubbel nemen we met de leiding heel serieus. Zo komen leiders, die behoren tot een andere bubbel, niet in contact met elkaar in de periode voor de kampen.

Activiteiten

We blijven zoveel mogelijk op het terrein. Indien we het terrein verlaten houden we ons aan de maatregelen van het verbond en de overheid.

Dit jaar zullen er geen bezoekdagen plaatsvinden.

Hygiëne

We zorgen voor goede handhygiëne, ook onze fourage krijgen richtlijnen mee om op een correcte manier om te gaan met het eten.

Ziekte

In geval van ziekte mag je helaas niet mee op kamp. Hiermee bedoelen we ook een gewone griep, verkoudheid, darmklachten …

In geval van ziekte na het kamp kunnen ouders gecontacteerd worden door het tracing center van de overheid.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.