Een woordje van het groepscomité

Beste scoutsvrienden,

Dit jaar geen toespraak vanop het podium maar toch wil ik in het begin van het nieuwe scoutsjaar graag enkele woorden kwijt. Totem lijkt me daar nu het meest geschikte medium voor.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wat een jaar! Hoe vaak hebben we dit de laatste maanden al tegen elkaar gezegd? Sinds COVID-19 door ons land raast is niets meer hetzelfde. Het gewone dagdagelijkse leven is overhoop gehaald, onze werkplekken zien er totaal anders uit en we leven ondertussen al een dik half jaar in bubbels.

Maar toch zijn er heel wat positieve zaken niet onopgemerkt gebleven in het voorbij jaar. Toen de lockdown zich aankondigde hebben onze leiders de koppen bij elkaar gestoken en zijn ze gestart met online vergaderingen te organiseren.

Onder moeilijke omstandigheden hebben ze alles in het werk gesteld om de leden en ouders de voeling met de scouts niet te laten verliezen. Scouting beleven was op die momenten anders, maar zeker niet minder leuk. Toen het verlossende nieuws kwam dat de vergaderingen terug opgestart mochten worden, haalde onze scoutsgroep zelfs het VTM nieuws. Creatief werd er omgesprongen met aparte begin- en einduren voor de verschillende takken, spelletjes werden Corona proof heruitgevonden.

Wat was iedereen blij dat de kampen konden doorgaan en dat iedereen heeft kunnen genieten van vele mooie, zomerse scoutsmomenten.

Vanwege het groepscomité een dikke dankjewel voor onze leidersploeg omwille van hun doorzettingsvermogen in deze ongewone tijden.

Wat vooral goed nieuws is dat we in september weer heel wat nieuwe leden hebben mogen verwelkomen.  Hopelijk vinden zij samen met hun ouders snel hun weg binnen scouts Sint-Victor en komen we elkaar snel tegen op één van onze activiteiten.

Ook voor het groepscomité is de agenda flink door elkaar geschud. Omdat we met onze activiteiten steeds zoveel mogelijk mensen bij elkaar willen brengen, komt dat nu natuurlijk even niet goed uit. Een aantal activiteiten hebben we afgelast, andere zullen hopelijk nog verplaatst kunnen worden of onder aangepaste vorm toch nog doorgaan.

Van zodra er zaken terug georganiseerd mogen worden, zullen we er staan met nog meer enthousiasme dan voorheen. Doel is om iedereen, die begaan is met onze scouts, terug samen te laten genieten van het gezellig samenzijn.

Dit jaar nemen we bij het groepscomité afscheid van Jan Michiels en zijn er ook een aantal leiders die afscheid namen. Ten gepaste tijden zullen we hen zeker nog overladen met mooie woorden van dank en een presentje. We maken hier zeker nog werk van.

Laat ons allen de nodige focus houden met betrekking tot de Coronamaatregelen zodat we met z’n allen een veilig en gezond scoutsjaar kunnen aanvatten.

Wij kijken er in ieder geval al naar uit!

Vele scoutsgroeten vanwege het groepscomité

Mark Verhoeven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.